Mazury wczasy

Mazury to region turystyczny   popularny wśród turystów dzięki jeziorom i rzekom, które tworzą charakterystyczny krajobraz . Mazury nazywane są przez niektórych Krainą Tysiąca Jezior, ponadto dzięki jeziorom  rozwinęła się  turystyka związanej z uprawianiem sportów wodnych, w tym najbardziej popularnych czyli kajakarstwa i żeglarstwa. Mazury noclegi  to jednak nie tylko jeziora, to  także  szlaki pozwalające uprawiać  turystykę pieszą oraz rowerową.
 Na Mazurskich wzgórzach wznoszą się średniowieczne budowle, jedną z głównych atrakcji turystycznych jeest Twierdza Boyen w Giżycku, pałace i dwory oraz zamki krzyżackie. Ciekawymi miejscami są również Muzea Etnograficzne, któe znajdują się w Olsztynku oraz w Węgorzewie.
Noclegi Mazury to bogata baza noclgowa w domkach, pensjonatach, wille, pokojach gościnnych, gdzie można zobaczyć wiele obiektów architektury sakralnej, w tym świątynie, kaplice i kapliczki,  kurhany, cmentarze, które natychmiast przenoszą swoimi historiami w inne czasy.
Jednym z najbardziej kojarzących się z Mazurami miastem są Mikołajki położone między jeziorami Tałty i Mikołajskim. W Mikołajkach właśnie znajduje się słynna „Wioska Żeglarska”, g
W pobliżu miasta Mikołajki położone jest Jezioro Łuknajno, które stanowi rezerwat biosfery UNESCO. Niedaleko jest również do Mazurskiego Parku Krajobrazowego, w którym odwiedzić można Puszczę Piską, świetną na spacery i wycieczki piesze oraz rowerowe a nawet konno.
.

Mazury Agroturystyka Dom pod Świerkiem

OFERUJEMY

  • Jeden pokój 2-3 osobowy z łazienką i TV
  • Dwa pokoje 2-4 osobowe z łazienkami i TV
  • Dwie kuchnie
  • Możliwość wyżywienia
  • Gości przyjmujemy od Maja do Sierpnia
Położenie:
  • do centrum Mikołajek
  • Jeziora (Plaża miejska w Mikołajkach)
  • do lasu
  • do basenu przy Hotelu Gołębiewski
Atrakcje w gospodarstwie:
  • Duży ogród do wypoczynku
  • Plac zabaw dla dzieci
  • Boisko do piłki plazowej
  • Literatura o regionie
  • Stare meble z 30 i 40 lat XX wieku
  • Zbiór starych narzędzi rolniczych
  • Grill, ognisko
  • Grzybobranie i przetwórstwo grzybów
  • Degustacja sękacza własnego wypieku